30 jaar

Wij danken al onze gasten, vrienden, collega’s en leveranciers voor hun trouw en het in ons gestelde vertrouwen en denken met plezier terug aan vele genoeglijke avonden.
In vogelvlucht door 30 jaar Mediterraneo : ……………………………………………….

In verband met ons 30 jarig bestaan maken wij het wekelijks wisselende menu extra feestelijk door een typisch Toscaanse (Carrara) assagino toe te voegen. Dit mooie gerechtje uit de geboorte streek van Pino is:
“crostino con una crema dell vero lardo di colonnata” **

               

**Lardo di Colonnata  is het spek van de rug van het varken (Cinta Senese) Doordat de
varkens bij de slacht tenminste 160 kilo moeten wegen, betekent dit dat we met grote volwassen varkens te maken hebben. Hoewel spierweefsel/vlees over het algemeen taaier wordt bij oudere dieren, is bij spek het tegenovergestelde het geval. Bij volwassen dieren breekt zich wat bindweefsel in het spek af, en wordt dus ‘aan het dier’ al zachter. Na de slacht wordt het spek afgedekt met een dikke zoutlaag en allerlei specerijen. Het zout zorgt voor de conservering, de specerijen uiteraard voor de smaak. Het spek wordt gerijpt in de marmergroeven van Colonnata (bekend van het Carrara-marmer) of in ‘marmerkisten’. Het marmer breekt nog meer bindweefsel af in het spek waardoor het botermals en smeltend wordt! Dit spek is dus zeker niet bedoeld om te larderen; het zou volledig wegsmelten. Bij het smelten van het spek komen de specerijensmaken duidelijk terug; dit geeft een rijke smaak explosie! Eigenlijk is hierdoor een basisproduct als spek tot delicatesse verheven!  Waarmee te combineren? -laten smelten op een crostini in de oven -coquilles grillen en daarna inwikkelen in dit spek -over (gegrilde) groentes laten smelten – in kleine blokjes snijden en in de soep of saus doen -puur met andere antipasti (charcuterie, olijven, kleine mondvermaakjes) -over verschillende vissoorten laten smelten Leg eens een plakje puur op je tong; je merkt dat door de warmte van de mond het spek wegsmelt en er een prachtige smaak loskomt! Zo eenvoudig, maar zo smakelijk..


enkele reacties:

Mary Wong

Mary Wong
————————————————————————————–

Van: Roy van den Bergh <roy@vdb-team.nl>
Onderwerp: RE: Anniversario 30 anni Ristorante Mediterraneo
Datum: 29 januari 2021 om 11:07:33 CET

Aan: Mailing Mediterraneo <mailing@ristorante-mediterraneo.nl>

Pino en Angelica en jullie geweldige Team,

Van harte gefeliciteerd met jullie 30-jarig jubileum.
We hopen nog lang van jullie lekkere eten en gastvrijheid mogen genieten.
Roy en Anjo met Luna en Zara van den Bergh
Take care and stay healthy!

Met vriendelijke Groeten,
Roy van den BerghIntersport Megastore Roermond / La PiolaLa
Piola: Brugstraat 5a-11, 6041 EP, Roermond
Megastore: Retailpark Roermond, Schaarbroekerweg 38, 6042EJ,
RoermondTel:   +31-475-332 652
Mob: +31-650-260-633
Mail: roy@vdb-team.nl
———————————————————————————————–

Van: “Alain Loontjens” <a.h.c.loontjens@kpnmail.nl>
Onderwerp: RE: Anniversario 30 anni Ristorante Mediterraneo
Datum: 28 januari 2021 om 17:24:09 CET

Aan: “‘Mailing Mediterraneo'” <mailing@ristorante-mediterraneo.nl>
Angelica en Pino
Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum.

Het is tegelijkertijd ook mijn jubileum want ik kom al 30 jaar bij jullie
en heb het iedere keer een feest gevonden om bij jullie te eten.
Dat geldt ook voor de vele gasten die ik mee heb genomen. 
Met de CEO van het bedrijf waar ik nu werk (Farm Frites) ben ik,
toen wij beiden bij Heineken werkten, een keer bij jullie komen eten.
Hij vertelde mij dat wij, de Directie van Farm Frites, snel bij jullie komen
eten zodra het weer kan. Hij had zelden zo heerlijk gegeten.
Moet je voorstellen, 10 jaar na dato kon hij zich dit nog herinneren!

Ik hoop voor jullie dat snel een einde aan deze periode komt zodat
wij kunnen toasten op een nieuwe succesvolle toekomst.

Alain
———————————————————————————————————-
ria & peter verbeek
———————————————————————————————-
Onderwerp: Antw: Anniversario 30 anni Ristorante Mediterraneo
Datum: 31 januari 2021 om 10:52:29 CET

Aan: Mailing Mediterraneo <mailing@ristorante-mediterraneo.nl>

Complimenting che tempo 30 anni!!!!!
Spero di potere tornare presto

Tanti saluti

Jo en rose-mie
——————————————————————————–
Auguri !

Restaurant ,O’
Charlotte en Dennis
———————————————————————————

——————————————————————————————
Wijnimport Pellegrino
Effie e Salvatore Pellegrino
————————————————————————————————————
Proficiat  Fam. Herm Martens
———————————————————————————————————–

Van: joophansen@gmail.com

Onderwerp: Anniversario 30 anni
Datum: 21 februari 2021 om 17:30:15 CET

Aan: mailing@ristorante-mediterraneo.nl

Auguri! Steeds een feest om bij jullie te eten.
Hartelijk dank aan de gehele staf!
Buon salute per tutti!
Marly en Joop Hansen
Voerendaal
Verstuurd vanaf mijn iPhone
—————————————————————————